Veiligheidsvoorschriften

Help, een draadje van de bijtring is losgeraakt, wat moet ik doen?

Ondanks dat ik alles zorgvuldig in elkaar rijg, kan het onverhoopt gebeuren dat er een draadje losraakt. Dan kun je – na overleg met mij – het product gratis terugsturen. Ik vind het namelijk super belangrijk dat de speeltjes veilig gebruikt kunnen worden en repareer het graag voor je.

Zijn siliconen wel veilig voor mijn baby?

Ja zeker! Siliconen zijn hartstikke veilig om te gebruiken. Alhoewel het op het eerste gezicht LIJKT op plastic is het dit absoluut niet. Siliconen zijn:

  • BPA, ftalaten, lood en pvc vrij;
  • Een lange levensduur;
  • Niet poreus, er kunnen zich dus geen bacteriĆ«n in nestelen;
  • Bestand tegen temperaturen van -80 tot zeker 150 graden celcius en kunnen dus veilig onder een hete kraan worden afgespoeld.

Kan het gehaakte speelgoed stukgaan?

Alles kan stuk natuurlijk. Ik heb met zorg de bijtringen in elkaar gezet. Bij veelvuldig gebruik, wat uiteraard ook de bedoeling is, kan het onverhoopt gebeuren dat een onderdeel begint los te laten. Kijk daarom regelmatig de spulletjes na of er beschadigingen zijn. Twijfel je over iets, neem dan contact met mij op.

Zijn jouw producten veilig?

Hoewel ik veel tijd en zorg heb besteed aan het maken van de producten, raad ik aan om de artikelen alleen onder toezicht van een volwassene te laten gebruiken.

Bijtring

Een bijtring kan slijtage geven door de vele wrijving en beweging van de onderdelen controleer daarom regelmatig of alle onderdelen nog vastzitten. Wanneer een bijtring in contact komt met (veel) speeksel door bijvoorbeeld kwijlen of water/vocht kunnen de materialen hun stevigheid verliezen. Geef dus geen bijtring mee naar bed en controleer deze regelmatig!

Speenkoord

De speenkoorden van Bella&Bambino zijn geen speelgoed. Een speenkoord is enkel
bedoeld om een fopspeen of speeltje aan te bevestigen. Deze dien je te allen tijde onder toezicht van een volwassene te gebruiken. Bij een eerste gebruik controleer of beide uiteinden goed zijn bevestigd. NIET gebruiken wanneer het kind alleen in een box, wiegje of bed ligt. NIET verlengen met andere producten of bevestigen aan veters, linten, snoeren en/of losse kleding of soortgelijke. Dit wordt geadviseerd in verband met eventueel verstikkingsgevaar. NIET rond de hals van het kind knopen en/of bevestigen. Controleer het speenkoord regelmatig op gebreken.

Met heel veel zorg kies ik de leveranciers uit waar ik mijn materialen inkoop. De siliconen producten die ik gebruik zijn goedgekeurd en voldoen aan de Europese en internationale normen. Ondanks dat siliconen zeer veerkrachtig zijn, is het bij kinderen ouder dan 3 jaar aan te raden regelmatig te controleren op beschadigingen.

Ook andere producten zoals gehaakte onderdelen en speenkoorden kunnen door het vele gebruik slijtage ondervinden. Controleer daarom regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten.

Hoe maak ik de siliconen producten schoon?

Siliconen trekken snel stof aan, het kan dus voorkomen dat ze ‘vies’ uitzien. Gelukkig kun je siliconen heel snel en makkelijk schoonmaken. Doordat de kralen en onderdelen met satijndraad geregen zijn, maakt dit het product minder geschikt voor een magnetron-sterilisator. De siliconen onderdelen kunnen hier prima tegen, de satijndraad echter niet. Ik raad daarom aan om het schoon te maken met een lauwwarm sopje.

Hoe was ik slabbetjes, bandana’s & konijnenoren?

Hoewel 100% katoenen producten vaak op 40 graden (en soms wel 60!) gewassen kunnen worden, raad ik aan deze producten op 30 graden te wassen. De konijnenoren dien je eerst van de houten bijtring te verwijderen. In principe kan het in de droger, maar net als wassen op hoge temperaturen kunnen de kwaliteit en de kleur hieronder lijden.

Hoe maak ik gehaakte producten schoon?

De gehaakte producten kunnen niet in de wasmachine. Het product kan met lauwwarm water en eventueel een scheutje (neutrale) natuurazijn schoongemaakt worden. Laat het goed drogen voordat je het haakwerkje weer in gebruik neemt.

De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van onze veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s). Bij het akkoord gaan met de algemene voorwaarden wordt er bevestigd dat er kennis genomen is van deze voorschriften. Als u onze veiligheidsvoorschriften niet hanteert kan Bella&Bambino op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel of andere zaken. Bij ieder artikel waarbij de voorschriften van toepassing zijn is een gedrukt exemplaar bijgesloten, geef je het artikel cadeau aan iemand, lever dan altijd de voorschriften mee zodat ook de ontvanger deze in zijn/haar bezit heeft.