Veiligheid

Help, een draadje van de bijtring is losgeraakt, wat moet ik doen?
Ondanks dat ik alles zorgvuldig in elkaar rijg, kan het onverhoopt gebeuren dat er een draadje losraakt. Dan kun je na overleg met mij het product gratis terugsturen. Ik vind het namelijk super belangrijk dat mijn spulletjes veilig gebruikt kunnen worden en repareer het graag voor je.

Zijn siliconen wel veilig voor mijn baby?
Ja zeker! Siliconen zijn hartstikke veilig om te gebruiken. Alhoewel het op het eerste gezicht LIJKT op plastic is het dit absoluut niet.

  • Siliconen zijn BPA, ftalaten, lood en pvc vrij;
  • Siliconen hebben een lange levensduur;
  • Siliconen zijn niet poreus, er kunnen zich dus geen bacteriĆ«n in nestelen;
  • Siliconen zijn bestand tegen temperaturen van -80 tot zeker 150 graden celcius en kunnen dus veilig onder een hete kraan worden afgespoeld.

Kan het gehaakte speelgoed stukgaan?
Alles kan stuk natuurlijk. Ik heb met zorg de knuffeltjes en rammelaars in elkaar gezet. Bij veelvuldig gebruik, wat uiteraard ook de bedoeling is, kan het onverhoopt gebeuren dat een onderdeel begint los te laten. Kijk daarom regelmatig de spulletjes na of er beschadigingen zijn. Twijfel je over iets, neem dan contact met mij op.

Zijn jouw producten veilig?
Hoewel ik veel tijd en zorg heb besteed aan het maken van de producten, raad ik toch aan om de artikelen alleen onder toezicht te laten gebruiken. Geef dus bijvoorbeeld geen bijtringen of knuffels mee naar bed!

Met heel veel zorg kies ik de leveranciers uit waar ik mijn materialen inkoop. De siliconen producten die ik gebruik zijn goedgekeurd en voldoen aan de Europese en internationale normen. Ondanks dat siliconen zeer veerkrachtig zijn, is het bij kinderen ouder dan 3 jaar aan te raden regelmatig te controleren op beschadigingen.

Ook andere producten zoals gehaakte knuffels en kubussen kunnen door het vele gebruik slijtage ondervinden. Controleer daarom regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten.

Hoe maak ik de siliconen producten schoon?
Siliconen trekken snel stof aan, het kan dus voorkomen dat ze ‘vies’ uitzien. Gelukkig kun je siliconen heel snel en makkelijk schoonmaken. Doordat de kralen en onderdelen met satijndraad geregen zijn, maakt dit het product minder geschikt voor een magnetron-sterilisator. De siliconen onderdelen kunnen hier prima tegen, de satijndraad echter niet. Ik raad daarom aan om het schoon te maken met een lauwwarm sopje.

Hoe was ik slabbetjes, bandana’s & konijnenoren?
Hoewel 100% katoenen producten vaak op 40 graden (en soms wel 60!) gewassen kunnen worden, raad ik aan deze producten op 30 graden te wassen. In principe kan het in de droger, maar net als wassen op hoge temperaturen kunnen de kwaliteit en de kleur hieronder lijden.

Hoe maak ik gehaakte producten schoon?
De gehaakte producten kunnen niet in de wasmachine. Het product kan met lauwwarm water en eventueel een scheutje (neutrale) natuurazijn schoongemaakt worden. Laat het goed drogen voordat je het haakwerkje weer in gebruik neemt.